Een fiets van Piet vergeet je niet!
U kunt bij ons ook terecht als u een fiets koopt via het fietsenplan. Met het fietsenplan koopt u via uw werkgever een fiets met belastingvoordeel. Per 1 januari 2015 is de regeling afgeschaft waarbij de werkgever iedere werknemer een fiets mocht schenken (van maximaal € 749) of de mogelijkheid mocht geven een fiets te financieren vanuit bruto loon of vrije dagen. Maar werkgevers hebben nog steeds goede mogelijkheden om werknemers te helpen bij de aanschaf van een nieuwe fiets:

  • Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Net als voor de auto.
  • Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Die kan worden afgelost met de kilometervergoeding

Deze vergoeding en lening mag worden gegeven buiten de WKR (Werkkostenregeling). Overigens mag een werkgever nog steeds een fiets (gedeeltelijk) schenken, maar dit moet sinds 1 januari passen binnen de norm van de WKR, waarbij alle onbelaste vergoedingen en verstrekkingen samen niet hoger mogen zijn dan 1,2% van de totale loonsom.

Ook accepteren wij de Nationale Fietsbon. Hiermee kunt u accesoires kopen voor u fiets zoals een extra slot of extra verlichting. Ook kunt u hiermee onderhoudkosten en reparatiekosten betalen.

Informeer van te voren bij uw werkgever wat dit voor u betekend en welke constructie uw bedrijf hanteert.

 

via: http://www.hetnieuwefietsplan.nl/